REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bydlení pro dva umělce je vzdušné a inspirativní

Starou technickou budovu přivedlo znovu k životu architektonické studio Modijefsky. Budovu rozdělili do dvou funkčních zón. V přízemí je kancelář a dílna, v prvním patře najdeme galerii a soukromé obytné prostory. Obě patra jsou propojena dvěma schodišti, z nichž jedno vede z kanceláře do galerie, druhé spojuje soukromou část domu. Interiér působí harmonickým dojmem, protože je definován třemi hlavními materiály, kterými jsou: bíle lakovaná konstrukce budovy, dubové dřevo v přírodním dekoru a mosaz.

Minimalistické bydlení v industriálních kulisách

Přiznaná industriální minulost stavby je stále patrná, protože byly  v interiéru ponechány odhalené základní konstrukční prvky. Otvory, kudy dřív ústily tři veliké komíny, jsou nyní zasklené a pouští do obytného prostoru příjemné denní světlo. Otevřená kuchyň se středovým ostrůvkem byla pečlivě navržena z mosazi a sama o sobě je uměleckým dílem. Zadní část kuchyně tvoří systém otevřených polic s nerezovým povrchem. Velký dubový stůl s historickými židlemi je osvětlený světly zabudovanými v zavěšeném kajaku. Obývací pokoj je vzdušný, pouze s koženou sedačkou a pracovním stolkem. Kamna na dřevo dávají prostoru útulný pocit domova. Chodbou se za několika posuvnými dveřmi ukrývá pokoj pro hosty, šatna a koupelna. Na samotném konci budovy je hlavní ložnice. Prostorný pokoj s vysokým stropem je plný pokojových rostlin. Na jakémsi balkonku je umístěná vana se stropním oknem, ze které můžete pozorovat hvězdnou oblohu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA