byt odhalený až na kost

Do osmdesátimetrového bratislavského bytu Vlaďky, Lajka a malého Emílka se architekti z ateliéru Toito pustili s velkou vášní – až na surový beton tu obouchali nosníky a sloupy, zachovali odhalenou elektroinstalaci i nepravidelnou strukturu cihlového zdiva. Z bytu vybudovali jeden velký otevřený prostor, ze kterého nevidíme pouze do ložnice, dětského pokoje a koupelny s toaletou. Drsný industriální charakter vyvážili povrchy z hladkého nerezu, světlého dřeva a keramických dlaždiček a nechali zákoutí, aby si žila vlastním životem. Pár z nich poslouží jako ideální schovka na dětské hry, jiné zase jako pracovní místo pro rodiče. Minimalistický základ už pak architekti nechali na rodině, aby ho zaplnila vlastními příběhy – interiér totiž podle nich není jen dokonalým designem, ale především řešením potřeb jeho obyvatel.

Více o tomto bytě se můžete dočíst v zářijové Marianne Bydlení 9/2018.
Foto: Katarína Príkopská, Toito