REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Byt pro mladou rodinu je vestavěný do industriálních kulis

Sedmdesátimetrový rodinný byt v moderním stylu v japonské Kanagawě si přestavěl sám pro sebe známý architekt Tenhachi ze studia Tenhachi Architect. Na pouhých 67 m² vytvořil jeden velký otevřený prostor s boxy, které slouží jako koupelna a ložnice. Betonový strop a výrazné překlady zůstaly odkryté, architekt přidal pouze bílé stěny a nábytkové dveře. Ty ale nesahají až ke stropu, takže industriální ráz zůstal zachovaný. Kromě WC jsou všechny místnosti propojené.

Ložnice v krabici

Ani ložnice nejsou oddělené za klasickými dveřmi. Jsou v jednom boxu. Na přízemní úrovni je ložnice rodičů a nad ní je dětský pokoj přístupný pouze po žebříku. Dubová dřevěná podlaha se v jednu chvíli zvedne a vytváří stěnu dalšího boxu, ve kterém se ukrývá elegantní koupelna. Soukromí zaručují bílé závěsy. Srdcem bytu je 4,5 m dlouhý stůl vyrobený z japonského cedru (sugi). Centrální stůl je multifunkční. Slouží jako kuchyňský pult, jídelní stůl, pracovna pro dospělé i jejich syna. Odehrávají se tu všechny rodinné aktivity po celý den, večer se promění v místo, kde se může sejít návštěva a pohodlně se posadí až 20 osob. Byt je rozdělený do jednotlivých funkčních zón, zároveň je zcela propojený. Rodina tak může trávit společně, přesto má každý člen domácnosti svůj soukromý kout.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA