REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Byt v domě z třicátých let bylo nutné důkladně zrekonstruovat

Byt na Žižkově se nachází v domě z třicátých let dvacátého století. „Klienti nás oslovili s přáním upravit stávající prostor tak, aby odpovídal potřebám manželského páru. Základním konceptem našeho řešení bylo vytvoření propojeného, odlehčeného a prosvětleného prostoru. Vstupní hala bytu navazuje na malou šatnu, toaletu a samostatnou ložnici - respektive pracovnu,“ popisují autoři projektu z architektonického studia DDAANN Dan Baudis a Daniel Rohan

Spojený prostor plný světla

Těžištěm dispozice nového bytu se stala prostorná kuchyně s jídelnou. „Ta je vymezená na jedné straně kuchyňskou linkou a na straně druhé velkou knihovnou, která odděluje, ale zároveň také spojuje hlavní obytný prostor bytu s navazujícím oddychovým koutem a kajutou ložnice,“ popisují architekti. Koupelnu tvoří dvě samostatné místnosti. První je bohatě prosvětlena díky velkému oknu, ve druhé je pak prostorná sprcha. „V duchu konceptu byly řešeny nejen prvky vestavěného nábytku z bělené březové překližky s jemným detailem drážky na jejích hranách,ale také materiály a barvy jednotlivých povrchů jako jsou například bledě modré obklady, šedé lité stěrky a oranžové čalounění. Na pozadí tohoto řešení pak mohou vyniknout solitéry nábytku, obrazy, interiérové doplňky i květiny.“ Byt na Žižkově je prostorné, světlé a jednoduché moderní bydlení.

Daniel Baudis (fotograf)
Bal Icme (art director, plakáty)
Laura Pendleton (modelka)
Vitra (nábytek a doplňky)
Master&Master (nábytek)
Klára Šumová (doplňky)
Bisquit ceramics, Shithappens (doplňky)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA