REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bývalý sklad přestavěli na rodinný dům

V Londýně s výhledem na starý hřbitov Paddington stálo opuštěné skladiště. Do jeho rekonstrukce se pustili architekti Christopher Dyvik a Max Kahlen a obytný prostor o velikosti téměř dvě stě metrů čtverečních přeměnili na rodinný dům. Industriální atmosféru se rozhodli zachovat, ale interiér zútulnili dřevěnými překližkami, velkými koberci a také pokojovkami. Hlavní obytný prostor je situovaný do prvního patra bývalého skladiště. Veliká okna po všech stranách udávají rytmus jednotlivých místností, které zde byly vytvořené. Dnes je tu pět pokojů oddělených jednoduchými příčkami

Společný centrální prostor

Z přízemí vejdete do domu po schodišti, které je umístěné v centru budovy. Ocitnete se v hlavní obytné místnosti, která je koncipovaná jako obývací pokoj, jídelna a kuchyně dohromady. Středový pult je současně knihovnou, stolem i kuchyňskou linkou. Po obou stranách je pak rozmístěno pět ložnic. Po schodišti v centru budovy můžete jít ještě výš kde je pod střechou po obou stranách schované vestavěné patro. Na jedné straně slouží jako herna pro děti, na druhé je koncipované jako společná odpočinková místnost. Hlavní myšlenkou této rekontrukce bylo vytvořit natolik variabilní prostor, aby se jednotlivé místnosti daly otevřít a interiér byl propojený, ale také v případě potřeby soukromí jednoduše oddělit. Opuštěný sklad se tak díky šikovným architektům znovu probudil k životu, jen s pozměněným účelem. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA