REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jak děti přibývaly, bylo nutné interiér bytu neustále přestavovat

Téměř devadesátimetrový byt není nikterak malý. Problémem u něj ale byly nevyhovující dispozice. Původně byl byt koncipovaný jako třípokojový. Dlouhé roky tak rodina pohodlně žila, ale pak přiletěl čáp a za pár let ještě vrána. Pětičlenná rodina najednou musela řešit, jak prostor rozdělit, aby měli všichni dostatek pohodlí. Jako šalamounské řešení se ukázalo aplikovat do některých příček skleněné tvárnice zvané luxfery. Jejich největší výhodou je že propouští denní světlo, ale zároveň zachovávají soukromí. Z pětičlenné rodiny, ale také začalo záhy ubývat. Nejdříve se odstěhoval nejstarší syn a pak i jeden dospělý. Nakonec v bytě zůstal jeden dospělý a dvě děti ve střídavé péči. Začala tedy zcela nová etapa.

Z dětského pokojíčku ateliér

Zcela nový projekt, který na několikrát přebudovaný byt čekal, byla úprava interiéru tak, aby se kuchyň přeskupila do jedné malé místnosti. Jednotlivé stěny byly otevřeny, aby bytem mohlo víc proudit světlo a z jednoho dětského pokoje se stal malířský ateliér. Do bytu se opět vrátila harmonie, když byly stěny vymalovány na bílo a staré dřevěné podlahy repasovány a nalakovány bílým lakem. Skandinávský styl bydlení v moderním kabátku poskytuje svým obyvatelům ono vytoužené hygge. Za tímto slovíčkem se schovává touha po klidu a harmonii.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA