Malířka naplnila viktoriánskou vilku barvami a vzory

Historické předměstí Observatory v Kapském Městě nepřitahuje jen rušným životem, který se svými bary, kavárnami a obchůdky nabízí, ale také specifickým charakterem zástavby, v níž nechybí ani klasické viktoriánské řadové domky. Jeden z nich si před čtyřmi lety vyhlédla malířka Hanlie Nell. Původní prvky v něm byly tak nádherné a klasické, že se žádná velká rekonstrukce nekonala. „Stačilo do něho pustit víc světla a po svém zařídit, aby se nám v něm hezky žilo,“ popisuje skromně Hanlie, jak vzniklo tohle originální bydlení.

Vzhledem k tomu, že umělkyně a její manžel mají velkou úctu k historii, stavební úpravy byly jednoduché, ale o účinnější. Rozšířili prosklený vstup na zadní dvůr a interiérové dveře vyměnili za stylovější dveře s tabulkovým sklem. Velkým střešním oknem otevřeli slunečním paprskům i zvýšené patro a obývací pokoj prosvětlili natolik, že na působivém dojmu z prostoru neztratil, ani když mu ubrali pár metrů pro koupelnu k ložnici, která s ním sousedí.