Minimalistický byt pro mladý pár zdobí beton a překližka

Jednoduchý a finančně dostupný interiér. Tak prostý byl sen mladé dvojice z ukrajinského Lvova, když přišli za místními designéry ze studia LIS. Roman Shpelyk, Andrey Lutsenko a Andriana Chunis se 57 metrů čtverečních rozhodli zásadně provzdušnit a z původně uzavřeného prostoru s několika místnostmi vytvořili jeden velký otevřený plán, v němž na sebe místnosti navazují a navzájem se propojují. 

Většinu stěn nechali v přírodních hrubých strukturách, nosné zdi odkryli na betonový základ a doplnili plochami z překližky. Vstup se tak nově chlubí průchozí šatnou, z níž se dá dostat rovnou do ložnice s prosvětlenými pracovními místy u oken a plynule proplout do obývacího pokoje spojeného s kuchyní i jídelnou. Ať se tu vaří nebo odpočívá, odkudkoli je to jen pár kroků na sluncem zalitou terasu. Na ranní kávu s výhledem na město ideální! 

Design: Studio LIS, Facebook.com/lisdesignstudio 
Foto: Yuriy Salabay