REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Místo demolice se rozhodli přestavět sklad na rodinné bydlení

Ve španělské Barceloně se architekti Paul Devarrieux a Thomas Raynaud rozhodli pro odvážné řešení. Sklad, který byl určený k demolici, zachránili. Při přestavbě na rodinné bydlení a kanceláře využili původní konstrukce a jejich realizace tak byla maximálně hospodárná a v duchu trendu udržitelnosti. Využitá plocha objektu je úctyhodných šest set metrů čtverečních a je rozdělená hned na tři základní funkce. Kromě kanceláří je zde ubytování a pak soukromé bydlení majitelů.

Šestimetrové okno

V proluce mezi zástavbou hrozilo, že se bude interiér potýkat s nedostatkem světla. Architekti se rozhodli zbavit jedné z plechových fasád a nahradit ji skládacím šestimetrovým oknem, které je možné otevírat. Nejenže propouští světlo, ale také propojuje interiér s exteriérem. V centru je pak jakési nádvoří se světlíky. Aby se světlo dostalo i do jednotlivých samostatných kanceláří, jsou oddělené děrovanou plechovou posuvnou stěnou. Soukromé prostory jsou situované do prvního patra. Byt má velikou terasu, na kterou vejdete prosklenými dveřmi. Veškeré funkční zóny této budovy jsou šikovně oddělené, takže se nikdo neruší.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA