REKLAMA
REKLAMA

Neuspořádaný byt se rozhodli přebudovat

„Zásadní pro nás byla první prohlídka bytu, který v původním stavu zcela popíral potenciál bytu a jeho podstatu. Kontakt s unikátními záběry Prahy byl vyblokován obrovskou šatní skříní nevalného provedení, umístěnou napříč bytem. Klienti ocenili naši upřímnost v popisu těchto skutečností, a i když původně neplánovali tolik změn, ve vteřině pochopili co jim spolupráce a potřebná rekonstrukce může přinést. Jejich otevřenost a velké nasazení pak umožnilo vznik uceleného výsledku, ze kterého se můžeme společně těšit,“ popisují architekti ze studia  BY architects (Markéta Zdebská, Marek Žáček) začátek celého projektu. Dnes se obyvatelé bytu podle jejich slov každý den radují z výsledku rekonstrukce a mohou si z hlavního otevřeného prostoru užít velkolepý výhled na Vyšehrad, Pražský hrad a Karlův most. 

Domek jako z dětských obrázků skrývá nečekaně pohodlný interiér

Úložné prostory nesmí chybět 

Záměr byl vytvořit bydlení pro mladou rodinu s jasně rozčleněným prostorem na jednotlivé zóny (práce, pohodlí, klid, hra) a vytvořit dostatek úložných prostor. Menší ložnicejsou ponechány bez větších dispozičních změn v původním rozložení. „Oddělením předprostoru ložnic jednoduchým závěsem došlo k přeuspořádání a jisté hierarchizaci vstupního prostoru, což jsme považovali za velmi důležité. Hlavní prostor je ve své ploše 53 m² otevřen průhledům a následně jemně rozčleněn na jednotlivé funkce. Je tu kuchyně s jídelnou, "rozhledna” v podobě kuchyňské lavice s knihovnou, obýváková část s pohodlným gaučem a pracovna. Od chodby je hlavní prostor možné oddělit pivotovými dveřmi s pískovaným vzorem,“ popisují autoři projektu. Výrazným prvkem je nábytek vytvořený na míru, který byl kompletně navržen na míru a následně vyroben firmou Devoto.

Uprostřed francouzského venkova koupili zámek, který ožil květinami

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA