REKLAMA
REKLAMA

Okouzlující a pečlivě zrekonstruovaný dům postavený v 19. století

Příběh této typické skandinávské dřevostavby začal už před více než dvě stě lety. Dřevostavba uprostřed švédského venkova je postavena v klasickém skandinávském stylu. Ve zdech domů cítíte příběhy jeho obyvatel. Nevelký domek má obytnou plochu 87 metrů čtverečních a je ideálním domovem pro mladou rodinu. V létě si můžete užít kouzelnou zahradu, v zimě zapálit oheň v dobových litinových kamnech. Nynější majitel se do rozsáhlé rekonstrukce pustil s úctou k historii domu a snažil se obnovit maximum z původních prvků. V přízemí proto najdeme přesné kopie původních oken s ručně foukanými skleněnými tabulkami. Zvenku je klasická dřevostavba namořena lněným olejem, zatímco v interiéru hrají hlavní roli prkenné podlahy ošetřené bílým olejem. Černé elektrické zásuvky a vypínače pocházejí od tradiční švédské firmy Byggfabriken a jsou přesnou kopií těch původních.

Rodinný dům postavený uvnitř plechovky. Tak bys dalo nazvat bydlení v přepravním kontejneru, které splňuje nároky na udržitelný životní styl.

Původní dispozice zaručuje vzdušný interiér

Do domu vejdete majestátními dvojitými dveřmi. Příjemná rustikální hala má stěny obložené dřevem natřeným zelenou lněnou olejovou barvou, zatímco ostatní lišty a zárubně dveří mají šedý nádech. Okna v obývacím pokoji jsou orientovaná na jih a místnost je odpoledne zalitá sluncem. V rohu místnosti jsou sto let stará litonová kamna. Stěny zdobí tapeta „Linnea“ od firmy Sannberg a dřevěné lišty jsou natřené lněným olejovým nátěrem v hnědé barvě. Zatímco veškeré podlahy jsou ošetřené bílým olejem. V přízemí najdeme nově zařízenou kuchyňv minimalistickém skandinávském stylu, příjemnou jídelnu se modrozelenými stěnami  a ložnici pro hosty. Kuchyň je strategicky umístěná mezi obývacím pokojem a jídelnou. Z kuchyně je možné vejít přímo do zahrady. Pro skandinávské domy jsou typické skleněné verandy a také ani v tomto domě nechybí. Na verandě můžete prosedět celý den a pozorovat dění v okolní krajině. V přízemí nechybí ani koupelna s příjemným podlahovým topením. Z kuchyně vede původní schodiště na půdu, kde je rodinný pokoj s televizí, velkou ložnicí a menším dětským pokojem. Dřevo bylo natřené na bílo a tak je interiér půdy světlý a útulný. Dětský pokoj má stěny pokryté tapetou  „Meadow Sweet“ od William Morris & Co. Nesmíme zapomenout na suterén domu, kde je technická místnost s mrazákem, ale také praktická prádelna. K domu náleží krásná zahrada s ovocnými stromy a keři, nechybí praktická terasa a na pozemku se nachází také dvě původní hospodářské budovy, které na důkladnější rekonstrukci ještě čekají. 

Šestičlenná rodina prodala dům a místo toho si pořídili starý autobus

Původní dispozice zaručuje vzdušný interiér
Info ikona
Okouzlující a pečlivě zrekonstruovaný dům postavený v 19. století ctí skandinávskou tradici bydlení a ztělesňuje ono magické „hygge“
Info ikona
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA