REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oslovil architekty, aby mu vysněný loft přestavěli

Architekti ze studia Labor 13 museli nechat přestavět zejména půdní část nad základní dispozicí bytu. Základní koncept návrhu spočíval ve vytvoření vzdušného prostoru ve spodní části. Mělo se zde najít místo pro předsíní, kuchyň a obývací pokoj, ze kterého vede přístup na terasu s výhledem na Žižkovskou věž a Vítkov. Klidovou část vytváří klidné a útulné patro s ložnicí a koupelnou. Obě podlaží propojuje schodiště, které vede na otevřené pódium. Pódium slouží pro vstup na terasu a je zde také sedací souprava na míru. Ta může posloužit jako klasické lůžko pro přespání hostů.

Na prvním místě praktičnost

V interiéru najdeme hned několik výrazný prvků, které kontrastují s těmi světlými a nenápadnými. Ve spodním podlaží najdeme světlou dlažbu. Ze světlé dýhy je vyrobená také kuchyňská linka s pracovními deskami z tvrzeného umělého kamene. Vše je vyrobené na míru, a proto je prostor využitý na maximum. Na kuchyň navazuje praktická nika s knihovnou a jídelní stůl, který byl také vyrobený na míru. Výrazným estetickým prvkem je schodiště z tmavého dřeva, kolem které je na zdi použitá moderní betonová stěrka. Konec schodiště osvětluje denním světlem malý světlík. V patře je pak malé pódium, do kterého je zasazena postel. Za dveřmi, které jsou součástí dřevěné stěny, je koupelna s tmavým kamenným obkladem a dalším světlíkem.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA