REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panelákový byt ve Vysočanech prošel dechberoucí proměnou

Na architektku Markétu Bromovou čekala rekonstrukce panelákového bytu. Cílem bylo pustit do interiéru víc světla a oddělit soukromé prostory od těch společných. Majitelé si přáli mít v bytě dvě ložnice, koupelnu s vanou, samostatnou toaletu, předsíň, kde bude víc úložného prostoru, větší kuchyň částečně propojenou s obývacím prostorem a velkou knihovnu. „Dispoziční změny byli jemné, ale podstatně ovlivnili světlost a pohyb v hlavním prostoru bytu,“ popisuje autorka projektu Markéta Bromová. Panelákový charakter bytu byl zachovaný, ale jeho vyznění bylo pozdvihnuto na zcela novou luxusní úroveň. Nově vzniklý prostor je elegantní a dominující bílá barva navozuje pocit čistoty a vzdušnosti.

Fragmenty panelu

„Naproti linii kuchyně stojí jako protiváha linie velké knihovny. Mezi nimi zůstal fragment panelu – stěny, který zajišťuje jakési záda obou prostor a tím zůstávají částečně oddělené, ale přesto propojené,“ popisuje architektka. Do celého bytu byla zvolená polyuretanová stěrka, která působí lehce industriálním dojmem a má skvělé vlastnosti.  Dalšími výraznými materiály je vyzdívka z natřeného Ytongu v předsíni, jednoduché bílé obklady v koupelně a na toaletě, nebo natřené OSB desky na všech truhlářských prvcích. Tyto detaily propojují v bytě jednu myšlenku odhalených a surových materiálů v jeden harmonický koncept.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA