REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Podkrovní byt pro mladou rodinu

Vila pojmenovaná Eliseberg patří i s okolními domy k jedinečným architektonickým prvkům Stockholmu, které připomínají proměnu rodinného bydlení na počátku 20. století. Přestože byl interiér v průběhu let několikrát upravený, zachovává si svou jedinečnou atmosféru a ctí klasickou skandinávskou tradici bydlení. V hale najdete dostatek úložného prostoru, následuje kuchyň s jídelním koutem, ložnice, obývací pokoj se vstupem na balkon, nově zrekonstruovaná koupelna a pod šikminami hravý dětský pokoj. Před pár lety se interiér dočkal několika zásadních oprav. Byla to především nová kuchyňská linka z Ikea. Má originální černé skříňky s mramorovou pracovní deskou a bílým obkladem. Kontrastuje s novou smrkovou podlahou a stěnami v pískové barvě. Veliké okno sem pouští dostatek světla a otevírá výhled do okolní zeleně. 

Stará kamenná budova dodržuje tradici ale přidává moderní trendy

Foto: Spinnel, historiskahem.se

Nové podlahy i výmalba starý interiér oživily

Světlý obývací pokoj je zařízený střídmě. Vynikne tak nová bíle navoskovaná podlaha a také staré dveře. Ty byly pouze oškrábané, aby vynikly jednotlivé nánosy malby, tak jak je typické pro styl wabi sabi, který zdůrazňuje kouzlo starých věcí a opěvuje jejich nedokonalost. Celý interiér je zařízený v rustikálním stylu se skandinávským nádechem. Z obývacího pokoje můžete vejít na balkon, který vám otevře výhled na nedaleké jezero Mälaren. Také koupelna byla před pár lety zcela opravená. Na dobovost vilky odkazuje klasická kostkovaná podlaha od firmy Höganäs s podlahovým vytápěním, podobně jako typický obklad stěn v designu malých obdélníčků v bílé barvě. Klasická vana s mosaznými detaily přímo vybízí k relaxaci. Změn se dočkala také ložnice, jejíž stěny v mentolovém tónu vytvářejí zajímavou kombinaci se smrkovou podlahou, která je tentokrát naolejovaná do tmavšího odstínu. Z ložnice vedou dvoje dveře. Jedny do kuchyně s jídelnou, druhé do obývacího pokoje. Odtud je to už jen krůček do dětské pokojíčku schovaného pod šikminou. Dříve tu bývala šatna, dnes tu děti najdou příjemný úkryt s okýnkem ve štítu i malým psacím stolem. 

Pouhých 36 m² bohatě stačí k pohodlnému životu

Foto: Spinnel, historiskahem.se
Info ikona
 historiskahem.se
Info ikona
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA