Radikální změna dispozic výrazně pomohla

Když Viktor a Mari koupili svůj byt ve staré zástavě švédského Göteborgu, byl nešikovně uspořádaný. Kuchyň a obývací pokoj byly oddělené a mezi nimi se tísnil prostor na spaní se vstupem z kuchyně a předsíně. Byt o rozloze 67,6 m² si tedy říkal o radikálnější zásah, se kterým pomohla odborná firma. 
 

Dominantou ložnice jsou prostorně vestavěné šatní skříně. 

S citem pro detail

Po rozsáhlé rekonstrukci se z kuchyně stala ložnice, ze spacího koutu naopak kuchyně, která je otevřená do obývacího pokoje i vstupní haly. Otevření prostoru mezi obývacím pokojem, chodbou a kuchyní je podstatně praktičtější a stylovější. Vytváří plynulý přechod mezi místnostmi a naopak ložnice dostala intimnější ráz. 

Podtrhli starou krásu

Ložnice je sice malá, ale maximálně funkční. Celou jednu stěnu tvoří praktické vestavěné skříně. Obývací pokoj dostal zcela nový ráz díky parketám, které byly navoskované bílým pigmentovaným tvrdým voskem. Skvěle nyný ladí s lehce našedlou výmalbou stěn dozdobenou bílým štukem. V místnosit tak vyniknou původní kachlová kamna. Aby zůstala dominantou, je ostatní nábytek volený pouze v nenápadných tónech. 

Skvěle nyný ladí s lehce našedlou výmalbou stěn dozdobenou bílým štukem.

Kuchyň se dřeva zřekla

Zatímco zbytek bytu je laděný do bílých a šedých tónů s výraznými dřevěnými prvky, kuchyň jde zcela opačným směrem. Aby zde byl dostatek denního světla, odděluje ji od ložnice částečně prosklená stěna s černými kovovými rámy. Pod ní je praktická jednoduchá linka s mramorovou deskou, a ze stejného materiálu je také podlaha a deska jídelního stolu. Mísí se tu tak pocit luxusu s lehce industriálním stylem. A co je na celé této realizaci nejzajímavější? Všechno to spolu dokonale ladí!
 

Aby zde byl dostatek denního světla, odděluje ji od ložnice částečně prosklená stěna s černými kovovými rámy.
Aby zde byl dostatek denního světla, odděluje ji od ložnice částečně prosklená stěna s černými kovovými rámy.
Otevření prostoru mezi obývacím pokojem, chodbou a kuchyní je podstatně praktičtější a stylovější.

Foto a styling: Sarah Widman, Elin Kickén a Evalotta Sundling, www.alvhem.com