REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rekonstrukce karlínského bytu se nese v duchu moderní doby

Sedmdesátimetrový mezonetový byt nejdříve částečně opravila samotná majitelka. „My jsme dostali za úkol vytvořit obývací prostor s variabilním jídelním koutem, kompletní rekonstrukci obou koupelen, zpracování celého podkrovního prostoru, který má sloužit jako herna a ložnice pro dítě, a vybudovat dostatek úložných prostor,“ popisují autoři projektu z architektonického studia Vladan Běhal Design - Vladan Běhal a Barbora Báčová. „Hledali jsme mladou, nadčasovou, lehce industriální linku, okořeněnou trochou hravosti.“

Nejvíc změn doznaly koupelny


„Stavebně byl byt zrekonstruovaný teprve před několika lety, takže konstrukčně nebylo nutno sahat k žádným velkým zásahům. Zachovali jsme původní půdorys včetně nové podlahoviny z dubu ve spodním patře. Na stěny jsme nechali aplikovat pro nás typickou betonovou stěrku,“ vysvětlují architekti. Variabilitu jídelního koutu vyřešili jídelním stolem na kolečkách a výklopnou lavicí, která je skryta v dřevěném obkladu zdi. Místo klasické sedačky zvolili čalouněním obložené stěny, ke kterým přiléhají pohovky. „Obě koupelny jsme kompletně zdemolovali, změnili půdorys i veškeré vybavení a sanitu, včetně klozetů z Pendolina. Půdorys horního patra pro juniora jsme rozčlenili na míru zhotoveným nábytkem a podlahová plocha byla pokryta novým vlněným kobercem. Do realizace projektu jsme také začlenili nově navržené osvětlení.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA