REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rodina s malými dětmi má konečně dostatek prostoru

Klasický byt v centru norského Osla potřeboval důkladnou rekonstrukci. Jak se mladá rodina rozrůstala, bylo nutné pozměnit dispozice bytu a jednotlivé místnosti oddělit. Výsledkem zdařilé rekonstrukce od studia Mork Ulnes Architects je byt rozdělený na jednotlivé funkční zóny s jasně definovanou soukromou a veřejnou částí bytu. Pro rodinu s malými dětmi, která má často početné návštěvy, bylo právě toto stěžejní.

Bílá rozhání tmu

Byt se dočkal redefinování jednotlivých částí. Vstupní chodba, která byla dřív tmavá a neutěšená dostala nový veselý nádech. Rozsvítit tuto temnou část bytu pomohl podhled se zabudovanými bodovými světly, dřevěný obklad v bílé barvě a nová smrková podlaha. Modré dveře navozují příjemnou atmosféru. Byt je uspořádaný hlemýžďovitě. To znamená, že ze vstupní chodby vedou dveře do třech soukromých pokojů (ložnice a dva dětské pokoje). Tyto pokoje jsou orientované do ulice. Společná část byt je situovaná na opačnou stranu, s výhledem do klidného vnitrobloku. V samotném středu bytu jsou dvě koupelny. Protože by byly zcela bez denního světla, jsou opatřené mléčnými skly, které propouští světlo z jiných místností. Oslo má po většinu roku velký problém s nedostatkem slunečních paprsků, a tak bylo nutné zařídit interiér tak, aby byl především světlý. Proto architekti ošetřili podlahy a skříně bílým olejem a stěny ponechali v transparentní bílé barvě.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA