REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rustikální přístavba k malému domku z 19. století

Asi 320 km severně od Stockholmu uprostřed hlubokých švédských lesů leží osada Järvsö. Tento vpravdě severský venkov si zamilovali mladí manželé Clara a Jon. Malý domek v klasickém švédském stylu je nadchnul hned na první pohled. Kvalitně postavená dřevostavba zde stojí už od 19. století a nese v sobě všechny charakteristické prvky místní architektury. Záhy manželé zjistili, že si přejí děti, a tak bylo potřeba domek rozšířit tak, aby vyhovoval rodinnému životu. Přišla tak na řadu rozsáhlá rekonstrukce.

Přístavba, která dokonale splynula

Bylo nutné stávající domek takříkajíc „přifouknout“. Protože nebylo kde najít ve starém domku chybějící metry, pustili se manželé do přístavby. Netoužili po moderních prvcích, ale přáli si, aby nová hmota splynula s dvousetletou stavbou. Pozvali si tedy ke spolupráci zkušené mistry tesaře. Ti k zadní části domu šikovně přistavěli rozšíření a použili stejné materiály jako v původní stavbě. Díky tomu, že používali staré stavební techniky, nepoznáte, která část je nová a která dobová. Majitelům se tak podařilo znovu probudit starý dům k životu a dokázat, že i v historických kulisách se dá moderně žit.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA