REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V hlavní roli schodiště

Architekti z ateliéru Michaelis Boyd spolupracovali při rozsáhlé rekonstrukci londýnského bytu a především při instalaci masivního moderního schodiště se společnostmi Diapo a Webb Yates Engineers. Při návrhu tohoho originálního prvku je inspiroval korejský sochař a konceptuální umělec Do Ho Suh. Konkrétně je nadchlo jeho levitující červené schodiště nazvané „Staircase-III“, kreré bylo vystavené v národní britské galerii vystavující moderní umění Tate Modern. „V úzké spolupráci s klienty se nám podařilo začlenit toto pozoruhodné, éterické a snové sochařské umění do kontextu jejich vlastního domova,“ pochvalují si autoři projektu, pro které je radost pracovat s klienty, kteří se nebojí odvážných rozhodnutí.

Propojením dvou bytů vznikl jedinečný prostor

Byt se nachází v klasickém secesním domě ve staré londýnské zástavbě. Při rozsáhlé rekonstrukci se podařilo architektům zachránit zdobené stropní lišty v secesním stylu. Veliké okenní otvory byly znovu opatřeny masivními dřevěnými rámy. V obývací části jsou tak nízko, že parapet může posloužit jako místo k posezení. Francouzským oknem odtud vejdete na terasu. Luxusní byt vznikl propojením dvou samostatných bytů, které se nacházeli v patrech nad sebou. Díky spojením bytů v prvním a druhém patře vznikl jeden velký mezonet. Do patra vejdete po jedinečném červeném schodišti z perforované z oceli, které se vznáší těsně nad podlahou obývacího pokoje. V prvním patře najdeme společné obytné prostory, kde jsou pracovna a moderní kuchyně oddělené skleněnými stěnami v černém ocelovém rámu. O patro výš jsou umístěné soukromé ložnice poskytující potřebné soukromí.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA