REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V panelákovém bytě nebylo místo, přišlo na řadu šalamounské řešen

Tento atypický byt najdeme v panelovém domě postaveném v osmdesátých letech na jednom ze sídlišť švédského Stockholmu. Dnes má byt úctyhodných 125 m², ale jedná se o spojení dvou sousedních bytů. Právě proto jsou některé místnosti řešené poněkud nezvykle. Přesto se podařilo dospívajícím dětem i rodičům, kteří často pracují z domova, zajistit potřebné soukromí i pohodlí.

Život s dospívajícími

Říká se, že s malými dětmi jsou malé starosti, s těmi velkými velké. To samé platí také o prostoru, který zabírají. Proto je vždycky výhoda, když se podaří, aby měla rodina k dispozici dvě koupelny a především dostatek úložných prostor. Nesmíme zapomenout na soukromí, ale také na společný prostor, kde se může rodina scházet. V tomto bytě je to otevřený prostor kuchyně a obývacího pokoje. Jídelní stůl našel místo v jakémsi výklenku, který je oddělený příčkou od chodby i obývacího pokoje. Novou příčkou se podařilo také oddělit prostor za menším balkonem, kde vznikl pokojík pro dceru majitelů. Další balkon je za kuchyní. Ta má také netradiční tvar, který koresponduje s tvarem budovy. Při návrhu kuchyňské linky se podařilo prostor využít dlouhým barovým pultem, který je pro rodinu ideální.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA