Kreativní byt pro mladou rodinu má klouzačku v jídelně

Když trávíte hodně času v práci, stane se pro vás domov kouzelným místem, kde se dobíjejí baterky a každé chvilky s dětmi si ceníte. Nechcete je uzavírat do jejich pokojů, ale naopak být s nimi co nejvíc to jde. Tak to cítili i manželé Stonovi, kteří oslovili architektonické studio Hao Design na Taiwanu. Jejich přáním byl jeden společný obytný prostor, kde si najde každý člen rodiny svou zábavu i komfort a kde bude všem dobře. Architekti se toho úkolu ujali s radostí a propojením několika místností – kuchyně, jídelny a obývacího pokoje – vytvořili jeden velký kreativní domov.  „Manželé Stonovi jsou velmi tvůřčí a otevření, a tak bylo radostí hledat s nimi originální řešení,“ pochvaluje si interiérový designér Ivan a dodává, že cílem bylo vytvořit příjemné místo pro dětské hry i učení tak, aby je rodiče mohli mít stále nablízku

Na šedesáti metrech čtverečních, které tvoří většinu přízemního bungalovu (ten má kromě toho ještě ložnici, dětský pokoj a dvě koupelny) tak rozdělil prostor do několika zón: kromě kuchyňského, obývacího a jídelního koutu je tu veliká kihovna s pohyblivými skříňkami, které po vysunutí slouží jako schody, po nichž vyjdete do hracího patra. To nabízí dceři manželů Stonových útulný úkryt pro chvíle s knížkou nebo hrou. A z patra kromě schůdků vede dolů ještě půvabná dřevěná skluzavka! Kromě toho tady nechybí houpačka, piano, stěna natřená tabulovou barvou a veliký pracovní stůl pro výtvarné práce, které baví celou rodinu a které jsou také vystaveny všude v bytě. Designérovi se tak společně s manželi povedlo vytvořit místo, které je skutečným, živým domovem. 

Foto: HaoDesign.tw