REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Betonový strop a dřevěná podlaha

„Stavba byla již v pokročilé rozestavěné fázi, přesto jsme se pustili do několika drobných stavebních úprav. Určujícím výrazovým prvkem je betonový strop a dřevěná olejovaná podlaha. Celým interiérem se prolínají tři neutrální odstíny, a to bílá a antracitově šedá v kombinaci s přírodním dřevem,“ popisují autoři projektu Miroslav Stach a Jana Stachová.  Přízemí domu dominuje velkorysý obytný prostor, který je velmi nenásilně rozdělen na tři části. Přímo uprostřed se nachází obývací pokoj, kousek stranou je kuchyně s jídelnou a na druhé straně, směrem do venkovního atria je navržena odpočinková zóna.  „Největší změnu jsme provedli v kuchyni. Původně navržené řešení klientům příliš nevyhovovalo. Rozhodli jsme se vytvořit velkorysý pracovní ostrůvek, na který jsme umístili dřez i varnou desku. Zároveň jsme se však rozhodli zachovat dřez i na původním místě a umístit jej v rámci niky vsazené do sestavy s vysokými spotřebiči. Vytvořili jsme tím takzvanou „špinavou“ přípravnou zónu. Nad pracovním ostrůvkem je vytvořen podhled, který kopíruje jeho tvar a je plnoplošně podsvícen. Jsou to dva protiklady – černý ostrůvek/bílý podhled, které fungují ve společné symbióze. Na ostrůvku je použita varná deska s integrovaným odsavačem par.“

Variabilní prostor

Schodiště je v tomto domě povýšeno na umělecký prvek. „Prochází skrz prosklené zábradlí a společně s knihovnou vytváří výraznou kompozici, v rámci které se pohybuje projekční plátno. Pod schodištěm je navržen úložný prostor. Obývací pokoj je variabilní díky modulární pohovce, kterou lze přestavět do třech různých sestav.  Za krbem je navržena odpočinková zóna, která je takovým současným ztvárněním „spaní na peci“. Prostor nabízí dostatek soukromí v blízkosti prosvětleného atria, zároveň je pořád v dosahu obývacího pokoje. Ideální pro chvilky strávené s knížkou a hrnkem horkého čaje.“ Knihovna přechází i do druhého patra, kde tvoří zábradlí.  V dětském pokoji je vytvořena nábytková sestava pro malou slečnu. „Celá stěna je pojednána jako skříň s jednou nikou s policemi, a druhou nikou ve tvaru archetypu domu i s komínem a vnitřním oknem. čelo postele je obloženo magnetickou popisovatelnou folií, malá slečna tak má vlastní kreativní prostor.  Ložnice je naopak řešena poměrně asketicky, polstrované čalouněné čelo doplňuje nízká odkládací nika. Mezi ložnicí a koupelnou se nachází chodbička s toaletním stolkem. V koupelně jsou použity černé koncové prvky, na podlaze je cementová stěrka, na stěnách ve sprchovém koutě pak šestiúhelníkový obklad. Rodičovské šatně dominuje takzvaný němý sluha. Na míru vytvořená konstrukce doplněná kulatými věšáky, která slouží pro odkládání oblečení,“ uzavírají boq architekti. 

 

Autoři interieru: boq architekti / Miroslav Stach, Jana Stachová

Fotografie: MgA. Tomáš Dittrich

Dekorace: Nila Store

Autor rodinného domu: ing. arch. Štefan Molnár a ing. arch. Martin Otepka

Obrazy v obýváku a jídelně, obraz nad schodištěm : Michal Hazior

Obraz v ložnici: Mgr. Art. Daniela Mihaličová

Pro informaci k výrobkům:

Plnoplošné podsvícení podhledu – napínaný podhled Barrisol

Varná deska s integrovaným odsavačem par – Bora Cooking Systems

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA