REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interiér navržený na míru

Původní dispozice bytu byla pro mladou rodinu zcela nevyhovující. Na předsíň byla navázána kuchyně s malou komorou a odtud jste mohli vstoupit do menší obývací místnosti, která původně sloužila jako jídelna. V bytě byl ještě malý pokojíček, kde dříve bydlela služka a navazoval na lodžii. Koupelna byla v umístěna v centru bytu a dvě ložnice se nacházely na konci jeho dispozice. „Naším cílem bylo přetvořit dispozice tak, aby se byt otevřel. Rodina tak měla dostatek společného prostoru, ale také potřebné soukromí. Soustředili jsme se také na samotný prostor, zážitek z něj a individualitu obyvatel bytu,“ vysvětlují autoři projektu. Bratislavský byt o ploše 68 m² je rozdělený na dva trakty, které definuje nosný systém samotného domu. 

Z bývalého kláštera se stal byt na míru

Oddělená noční a denní část bytu

„Naše řešení byt ve své nové koncepci otevírá. V dispozici, v materiálech a konstrukcích, v rozvodech, ve výšce, hloubce ale i šířce. Je navržen jako prostor a kulisy pro další dotváření,“ popisují architekti ze studia Kilo/Honč své úvahy nad tímto atypickým prostorem. Otevřená denní část bytu se nachází uprostřed. Přímo na ni navazuje koupelna, lodžie a vstupní zádveří. V tomto otevřeném prostoru je jednoduchá moderní kuchyňská linka bez horníc skříněk, kulatý jídelní stůl a obývací část s televizním koutem. Zajímavý efekt zde vytváří velkoformátová zrcadlová stěna, která propojuje začátek a konec bytu a zároveň slouží jako vstup do wc, komory a praktického skladu pro domácnost. V noční části bytu je ložnice a dětský pokoj, které poskytují dostatek soukromí. Přesto je díky šikovně vybraným materiálům i stavebním prvkům prostor stále propojený. „Koupelna je zcela "otevřená" do středu dispozice přes rozměrnou prosklennou stěnu, která se v případě intimity zastře závěsem. Většina nábytku pro tento interiér byla navržena a vyrobena na míru,“ uzavírají architekti. 

Jak se žije v kontejneru?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA