REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Srub zařízený ve stylu Provence? Ano, je to možné!

Tvůrcem interiéru je slovenská interiérová designérka Odette Kmeť Fedorová, tvořící pod značkou Odette Design studio. Rozhodla se pro romantický provensálský styl. „Investor si přál změnit interiér srubu, který využívá jako víkendový dům pro rodinu se dvěma dětmi. Požadoval málo kovu a také žádné hladké kůže a koženky. Jiné požadavky neměl,“ vysvětluje autorka projektu, která dostala za úkol zařídit dvoupatrovou prostornou dřevostavbus obytnou plochou 250 m². Celý srub je podsklepený, je zde velká dvougaráž, kotelna a velká společenská místnost, která teprve čeká na své dokončení.
 

Nekvalitní prvky nahradil nábytek na míru

V přízemí je vstupní chodba se schodištěm a koupelnou, odtud vejdete do otevřeného prostoru, kde je společný obývací pokoj a kuchyně. „V kuchyni byla zděná kuchyňská linkave venkovském stylu, která byla příliš malá, romantická a ornamentální. Nahradila ji linka z masivního dubu a kamene. Odstranili jsme dřevěnou překážku, která opticky oddělovala kuchyňskou část od obývacího. Na její místo jsme umístili další část kuchyňské linky, něco jako dlouhý ostrůvek. Touto změnou jsme získali hodně prostoru a možnost zabudovat kuchyňské spotřebiče,“ popisuje Odette Kmeť Fedorová. 

Stěny obývacího pokoje a kuchyně byly natřeny bílou lazurou, což vůbec neladilo s barvou oken, které měly zvláštní oranžovou barvu. Proto byly natřeny na teply šedý odstín. „Tímto krokem zmizela potřeba zakrýt okna a zvolili jsme jen malé záclonky upevněné přímo na rámu oken. Přírodní tlusté závěsy, dodaly oknům teplo a vážnost. Na míru se vyráběly i garnýže, aby byly pevné a neohýbaly se. Na ukončení jsem zvolila nasbírané šišky.“ V této místnosti jsou zkombinované různé odstíny dřeva a to přírodní olejovaný dub s odstíny šedé patiny a proutí. „To srubu dodalo trošku modernější vzhled a nepůsobí to, že je tam „příliš mnoho dřeva“. 
 

Na míru byl vyroben i rohový gauč, který pěkně vyplnil velký prostor a zároveň nabízí spaní pro dvě osoby. V patře se pak nachází dva dětské pokoje, šatna, pokoj pro hosty, hlavní ložnice a koupelna a WC. „V jiných částech srubu byly dřevěné stěny ponechané v přírodním odstínu dřeva, což korespondovalo s odstínem oken, tím pádem jsme zvolili opět ten samý princip upevnění záclon a závěsů, jak v obýváku. V patře bylo potřeba doplnit závěsy na střešní okna.“ V okolí dřevostavby se nachází veliká zahrada a divoká příroda, je to tak ideální místo k odpočinku. 

www.odettestudio.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA